Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

Para ve finans konuştuğumuz “Paranın İzini Sürmek: Keseden Kasaya, Kasadan Dataya” webinar serimiz devam ediyor.

Klasik İslamî Kapitalizm ve Osmanlı’yı ele alacağımız programımızda Prof. Dr. Lokman Gündüz moderatörlüğünde KTO Karatay Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi ve İslami Finans Profesörü Murat Çizakça’yı konuk edeceğiz.

Ekonomik bir sistem olarak Kapitalizmin sağladığı serbest piyasa, özel mülkiyet ve girişim özgürlüğü gibi imkanların tamamı İslami Ekonomi’nin de sağladığı imkanlardır. Buna rağmen Aydınlanma Çağı’nda sonra Batı’nın benimsediği ve günümüzde uygulanan kapitalizm ile “İslami Kapitalizm” birbirinden çok farklılaşmaktadır. Osmanlı Devleti ise kendisine has bir ekonomik sistemi benimsemiştir.

1 Şubat 1946’da Bursa’da doğdu. Lisans eğitimini 1968’de, Leicester Üniversitesi İktisat bölümünde tamamladı. 1974’te yüksek lisansını, 1978’de ise doktorasını Pensilvanya Üniversitesi’nde tamamladı. 1975-1982 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak çalıştı. Daha sonra iki yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uluslararası İslam Ekonomisi ve Bankacılık Enstitüsü’nde çalıştıktan sonra tekrar Boğaziçi Üniversitesi’ne döndü. 1992 yılında profesör oldu. 1999-2000’de Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte Koç Üniversitesi’nde de iktisat tarihi profesörü olarak çalıştı. 2000-2002 yılları arasında Fatih Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanı olarak çalıştı. 2003-2005 arasında ise Bahçeşehir Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Medeniyetler ve Ekonomik Tarih profesörü olarak görev aldı. 2006’da Münih Maximillians Üniversitesi’nde, 2007-2015 arasında ise Kuala Lumpur INCEIF Üniversitesi’nde çalıştı. 2016’dan sonra 2021 KTO Karatay Üniversitesi’nde İslami finans profesörü olarak çalışmaya başladı. Malezya Uluslararası İslami Düşünce ve Medeniyet Tarihi Enstitüsü, Batı Avustralya Üniversitesi ve Avustralya Ulusal Üniversitesi’nde misafir profesör olarak çalıştı. Almanya İleri Araştırmalar Enstitüsü ve Fransa İleri Araştırmalar Enstitüsü üyeliklerinin yanında İtalya İktisat Tarihi Enstitüsü şeref üyeliği de bulunmaktadır. İktisat alanında birçok kitabı ve çeşitli bilimsel dergilerde yayınlanmış 120 civarında makalesi bulunmaktadır. Avrupa Akademisi ve Avrupa Bilim Vakfı Üyesi olan Çizakça KTO Karatay Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi ve İslami Finans profesörü olarak görevinde devam etmektedir. Murat Çizakça evli ve bir çocuk babasıdır.

PROGRAMA KATIL

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top