Proje Açıklaması

BURA – Boğaziçi Üniversiteliler Derneği olarak Boğaziçi Üniversitesi’ne devam eden ve ihtiyacı olan öğrencilerin okul masraflarına katkıda bulunmak amacıyla destekçilerimizin katkılarıyla karşılıksız Burs Fonu çalışması yapıyoruz. Geleceğe iz bırakabilmek adına Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, maddi ve manevi olarak yanlarında oluyor, hem yetkinliklerinin artırılması için çalışıyor hem de burs desteği sağlıyoruz.

Bursiyer aday öğrenci değerlendirmeleri BURA tarafından yapılmakta olup burs alacak öğrenciler öncelikle ihtiyaç değerlendirilerek belirlenmektedir. Şu an için Boğaziçi Üniversitesi’nde lisans eğitimi gören öğrencilere sağladığımız üç burs türü bulunuyor: Tam Burs, Yarım Burs, Evli Bursu. Ayrıca işbirliği içinde olduğumuz kurumlarla burs fonu kapasitemizi artırıyoruz.

Son 6 yıl içerisinde Boğaziçili öğrencilere sağladığımız burs verileri:

Eğitim Dönemi Toplam Bursiyer Tam Burs (8 Ay) Yarım Burs (8 Ay) Evli Bursu (12 Ay)
2018-2019 137 97 34 6
2019-2020 166 120 40 6
2020-2021 145 96 47 2
2021-2022 181 101 77 3
2022-2023 340* 162 121 6
2023-2024* 327 210 109 8

*2022-2023 döneminde normal burslara ek olarak Kahramanmaraş Depremi’nden etkilenen Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan 51 öğrenciye 5 ay boyunca aylık 1000 TL burs imkanı sağladık.

*2023-2024 Burs ödemeleri devam etmektedir.

Burslar hakkında sorularınızı, istek ve şikayetlerinizi [email protected] adresinden bize iletebilirsiniz.

2023-2024 burs başvuruları sona ermiştir. 

Bursiyerler her yıl yeniden belirlenmektedir, bu sebeple mevcut bursiyerlerimizin de yeni dönem için tekrar başvuru yapması gerekmektedir. 

Burs başvurularının değerlendirilmesi tamamlandığında başvuran tüm adaylara olumlu/olumsuz dönüş yapılacaktır.

Burslar hakkında merak ettiklerinizi [email protected] adresinden bize iletebilirsiniz.

Başvuru esnasında teknik sorun yaşamamanız adına formu bilgisayardan doldurmanızı tavsiye ederiz.

Burs Başvurusu sırasında sizden talep edilen belgeler listesi aşağıdadır.

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • YKS veya DGS sonuç belgelerinin örneği (yeni kazananlar için)
  • Öğrenci belgesi (e-Devlet’ten alınabilir.)
  • Transkript (1. sınıf öğrencileri için hazırlık geçme belgesi) (e-Devlet’ten alınabilir.)
  • Kardeşlerinizin öğrenci belgeleri (e-Devlet’ten alınabilir.)
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (e-Devlet’ten alınabilir.)
  • Ailenin ikametgah adresini gösteren yerleşim yeri ve diğer adres belgesi (e-Devlet’ten alınabilir.)
  • Anne babanın oturduğu evin Tapu/Kira kontratı fotokopisi
  • Anne babanın çalışma durumunu gösterir belgeler:
    • Çalışan anne, baba için işyerinden onaylı maaş bordrosu (Kamu kurumlarında çalışanlar e-Devlet’ten alabilir.)
    • Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi
    • Emekliler için aylık maaşı gösterir belge (e-Devlet’ten alınabilir.)
    • Muafiyete tabi çiftçiler için muhtardan onaylı belge
    • Muafiyete tabi olmayan çiftçiler için Tarım Bakanlığı veya Ziraat Odası’ndan onaylı belge
    • Çalışmayan, geliri olmayan anne, baba adına Sosyal Güvenlik Kurumundan geliri/kayıtları olmadığına dair belge (e-Devlet’ten alınabilir.) (4A, 4B, 4C)
  • Evli bursuna başvuranlar için eş gelir durumunu gösteren belgeler
  • Evli bursuna başvuranlar için evlilik cüzdanı fotokopisi

Talep edilen belgeleri tek bir pdf dosyası haline getirerek burs başvuru formuna yüklemeyi unutmayınız.

Yukarıda yer alan burs başvurusu için gerekli belgeleri tamamladıktan sonra aşağıdaki form üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

BURA – Boğaziçi Üniversiteliler Derneği olarak her yıl Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine sağladığımız burslar için burs fonumuza desteklerinizi bekliyoruz.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için ise belirlediğimiz burs miktarları şu şekildedir:

Tam Burs x 2.000 TL x 8 ay

Yarım Burs x 1.000 TL  x 8 ay

Evli Öğrenci Bursu x 6.000 TL x 12 ay

  • Burs bağışınızı Kredi Kartı/Banka Kartı ile, Havale/EFT yöntemiyle veya Nakit olarak yapabilirsiniz.
  • Kredi Kartı/Banka Kartı ile ödemelerinizde tek seferlik bağış veya aylık düzenli bağış yapabilirsiniz.
  • Aylık Düzenli Bağış seçiminizde bağışınız her ay otomatik olarak gerçekleşir. Dilerseniz otomatik bağışın ne zaman sonlanacağını belirleyebilirsiniz.
  • Ayrıca burs fonumuza destek olmak amacıyla aylık veya yıllık burs taahhüdü verebilirsiniz. Taahhüt formunda isteğe bağlı olarak burs bağışlarınızın her ay hatırlatmasını isteyebilirsiniz.
  • Kurum adına bağış yapabilirsiniz.
  • Başka birisi adına burs bağışı yapabilirsiniz.
  • Havale/EFT ile bağış için:
    • Hesap Sahibi: Boğaziçi Üniversiteliler Derneği
    • Banka: Kuveyt Türk Katılım Bankası
    • IBAN: TR67 0020 5000 0002 0666 6000 02
    • Not: Açıklama kısmına “Burs Bağışı” yazmanızı rica ederiz.
  • Nakit Burs Bağışı için:
    • Nakit burs bağışında bulunmak için +90 212 356 99 49 / +90 555 881 28 72 telefon numaralarından veya [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
    • Nakit burs bağışınızı dernek merkezimiz olan “Akat Mah. Tepecik Yolu No:1 Beşiktaş / İstanbul” adresinde elden teslim edebilirsiniz.

Burslar hakkında merak ettiklerinizi [email protected] adresinden bize iletebilirsiniz.

KREDİ KARTI İLE BURS BAĞIŞI
BURS TAAHHÜT FORMU

Burslarımız hakkında en sık sorulan sorulara ve cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz. Cevabını bulamadığınız sorularınız için [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Burslarımız yalnızca Boğaziçi Üniversitesi lisans öğrencileri içindir. Herhangi bir bölüm kısıtlaması yoktur. Sonraki yıllarda burs fonumuz geliştikçe yüksek lisans ve doktora öğrencileri için de burs imkanı sağlamayı hedefliyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi’nde lisans bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, uyruğu ve vatandaşlığı farketmeksizin burs başvurusu yapabilir.

Tüm burs türlerimiz bir eğitim dönemi boyunca geçerlidir, yeni dönemde bursiyer olmak isteyen öğrencilerin tekrar başvuru yapması gerekmektedir. Tam ve Yarım Bursumuz 8 ay, Evli Bursumuz ise 12 ay boyunca verilmektedir.

Tüm burslarımız karşılıksızdır. Bursiyer öğrencilerden hiçbir şekilde geri ödeme veya bir karşılık beklenmemektedir. Zorunlu olmamakla birlikte bursiyerlerimizi her zaman faaliyetlerimizde aramızda görmekten memnuniyet duyarız.

Burs başvuruları yalnızca BURS Başvuru Formu üzerinden çevrimiçi olarak alınmaktadır. Elden teslim edilecek veya e-posta yoluyla iletilecek başvurular dikkate alınmayacaktır.

Sonuçlar, öndeğerlendirme, mülakat ve son değerlendirme süreçlerinin tamamlanmasıyla Aralık ayı içerisinde belli olmaktadır. Burs başvuru değerlendirme sonuçları halka açık şekilde açıklanmamakta, yalnızca başvuran adaya, e-posta ve sms yoluyla bildirilmektedir.

Sonuçların belli olmasının ardından burs başvurusunda bulunan tüm adaylara e-posta ve sms ile olumlu veya olumsuz bildirim yapılmaktadır.

BURA olarak bursiyer öğrenci belirlemede temel değerlendirme kriterimiz ihtiyaç durumudur. Not ortalamasının belli bir seviyede olması, alttan dersi olmama veya sınıfta kalmama gibi şartlarımız bulunmuyor. Ancak üniversiteye resmi olarak kayıtlı olduğu halde öğrenciliğe devam etmeyen adayların burs başvuruları olumsuz değerlendirilmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi’nde hazırlıkta veya ara sınıflarda sınıf tekrarına kalan veya okulu uzatan öğrenciler de burs başvurusu yapabilir. Burs başvurusu değerlendirmelerinde sınıf tekrarı, not ortalaması veya okul uzatma, olumsuz değerlendirme kriteri değildir.

Şu an için üç tür bursumuz var. Lisans öğrencileri için tam burs, yarım burs ve evli bursumuz bulunuyor. Ayrıca işbirliği içinde olduğumuz kurumlardan da farklı miktarlarda burs sağlamaktayız.

Şu an için yalnızca lisans öğrencileri için burs sağlamaktayız. Burs fonumuz geliştikçe yüksek lisans ve doktora öğrencileri için burs imkanı sağlamayı hedefliyoruz.

Burs kriterlerimiz arasında farklı kurumlardan burs almamak koşulu bulunmamakta. Temel kriterimiz ihtiyaç durumudur. Eğer farklı kurumlardan alınan burslara rağmen öğrencinin ihtiyacı halen devam ediyorsa burs başvurusunda bulunabilir.

Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan kardeşlerin her ikisi de burs başvurusu yapabilir.

Hayır, bir yerde çalışmanız burs başvurusu için engel değildir. Değerlendirme aşamasında gelirlerinize ve giderlerinize göre durumunuz değerlendirilecektir.

Burslarımız ilgili eğitim dönemini kapsamaktadır. Yeni dönemde öğrenciliği devam eden ve bursiyerliğini devam ettirmek isteyen eski bursiyerlerimizin de tekrar burs başvurusu yapması gerekmektedir. Bursiyerler her dönem tekrar belirlenmektedir.

Mevcut durumda resmi olarak henüz evli olmayan öğrenciler yalnızca tam burs veya yarım burs almayı hak kazanabilmektedir. Bursiyerliği devam eden öğrenciler bu süreçte evlenirlerse ihtiyaç durumları göz önüne alınarak bursları BURA Burs Komisyonu tarafından evli bursuna çevrilebilmektedir.

Evli öğrenciler evli bursuna başvuru yapmasına rağmen, ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak evli bursu, tam burs veya yarım burs kazanabilmektedirler. Eşin çalışma durumu veya öğrenci olması, gelir gider dengesi vs değerlendirme aşamasında incelenmektedir.

Burs başvurusu sırasında sistemimize kaydedilen bilgi ve belgeler yalnızca burs başvurunuzu değerlendirme aşamasında ihtiyaç durumunuzu belirlemek için kullanılmaktadır. Onayınıza bağlı olarak iletişim adreslerinize faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirmeler gönderilmektedir.