Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

Her sene Nisan-Mayıs aylarında, Batı Trakya köylerinde düzenlenen Geleneksel Hatim Törenleri’nden bir yenisine daha katılmaya niyetlendiğimiz Batı Trakya – Selanik Gezisi 11-14 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilecek.

Sevgili BURA’lılar;

Batı Trakya’da başlayan Hatim Törenleri sebebiyle 11- 14 Mayıs tarihleri arasında hem dostlarımızın hatim sevincine iştirak etmek, hem de özlediğimiz seyahat ruhuyla Selanik’e kadar uzanarak kısa bir gezi yapmak niyetindeyiz. Seyahatimizin sizlerle daha renkli ve keyifli geçeceğini düşünerek, sizleri “Selanik ve Batı Trakya Gezisi”ne davet etmek istiyoruz.

BURA için Batı Trakya her zamanki gibi oldukça değerli. Buradaki kardeşlerimizle bir araya gelerek hasret gidermeyi arzuladığımız gezimizde Hatim Töreni yanında birçok farklı şehri de görme fırsatı elde edeceğiz. Selanik’le başlayacağımız şehir gezilerimiz sırasıyla Kavala, Gümülcine, ve İskeçe’yle devam edecek.

Her sene olduğu gibi bu sene de evlerine konuk olacağımız Şahin Köyü’nde kaldıktan sonra ise İskeçe’de Ketenlik Köyü’nü ve sonrasında Dedeağaç’ı da ziyaret ederek İstanbul’a dönüşe geçeceğiz.

Gezimize bütün mezun ve öğrenci arkadaşlarımız davetlidir.

Tarih

11-14 Mayıs 2017

Seyahat Bedeli Ne Kadar?

BU öğrencileri için kişi başı 50 EUR

BURA üyesi mezunları ve aileleri için kişi başı 150 EUR 

BURA üyesi olmayan mezun ve misafirler için 200 EUR

Ücrete; seyahat boyunca bizimle olacak otobüs, 1 gece yarım pansiyon oda konaklama,  kahvaltılar ve rehberlik ücretleri dahildir.  Yurtdışı çıkış ücreti (15 TL),  vize ücreti  ve kişisel harcamalar dahil değildir.

Katılım

Gezimize katılmak için 14 Nisan Cuma gününe kadar başvuruda bulunmalı, 17 Nisan Pazartesi gününe kadar belge ve kapora teslim etmelisiniz. Başvurmak için bizlerle iletişime geçebilir veya katılım formumuzu doldurabilirsiniz.

SHENGEN VİZESİ

Yunanistan için yesil pasaporta vize yoktur.

Vize ücreti 125 EUR‘dur.

Vize alacaklar, vize ücreti ve evraklarını 17 Nisan 2017 Pazartesi akşamına kadar dernek merkezimize getirmelidirler.

Vize İçin Gerekli Evraklar Hangileridir?

İŞVEREN ve ÇALIŞANLAR İÇİN;

  • Seyahatinizin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
  • 2 Adet Fotoğraf (arkası beyaz fonlu biyometrik)
  • Pasaportun Kimlik bilgileri sayfasının ve varsa eski vizelerin fotokopisi
  • Kimlik Fotokopisi (Arkalı-Önlü)
  • Son 3 Aylık Bakiyeli Banka Hesap Dökümü ( bankadan alınmış her sayfası ıslak imzalı kaşeli ve bankanın imza sirküleri ile birlikte (Banka Şubelerinde vize için temin edilebilir)
  • Gayrimenkul Tapu ve Ruhsat Fotokopisi (eğer varsa)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Anne-Baba-Eş-Çocuk – Nüfus Müdürlüğünden alınacak)
  • İkametgah
  • Şirket Kuruluş Belgesi
  • Şirket Faaliyet Belgesi ( yeni tarihle alınmış ve ıslak imzalı )
  • Şirket Vergi Levhası (en son 2015 yılı)
  • Şirketin İmza Sirküleri
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • İşe Giriş Belgesi
  • 4A barkodlu Sgk Hizmet Dökümü(E-devletten alınabilir)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 Aylık, Kaşeli ve Islak İmzalı)
  • Seyahat tarihlerinizi  belirten Ayrıntılı Dilekçe (Şirket antetli kağıdına basılacak ıslak imzalı ve kaşeli )-(Ekte örnek mevcuttur.)
  • Seyahat Sigortası

ÖĞRENCILER İÇİN ;

  • Seyahatinizin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
  • 2 Adet Fotoğraf (arkası beyaz fonlu biometrik)
  • Pasaportun Kimlik bilgileri sayfasının ve varsa eski vizelerin fotokopisi
  • Kimlik Fotokopisi (Arkalı-Önlü)
  • Son 3 Aylık Bakiyeli Banka Hesap Dökümü ( bankadan alınmış her sayfası ıslak imzalı kaşeli ve bankanın imza sirküleri ile birlikte (Banka Şubelerinde vize için temin edilebilir)
  • Gayrimenkul Tapu ve Ruhsat Fotokopisi (eğer varsa)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Anne-Baba-Eş-Çocuk – Nüfus Müdürlüğünden alınacak)
  • İkametgah
  • Öğrenci Belgesi
  • Ailesinin iş ve gelir durumunu gösteren (Yukarıda yazılı olan) belgeler

Not. 18 YAŞINDAN KÜÇÜK VE ANNE VEYA BABADAN BIRI SEYAHAT ETMEYECEKSE NOTERDEN MUVAFAKATNAME VERMESI ZORUNLUDUR.

Seyahat Programımız Nasıl?

11 Mayıs 2017 Perşembe – Hisarüstü – Selanik/Thessaloniki

22:00 Hisarüstü’de buluşma ve Selanik için otobüsle hareket.
12 Mayıs 2017 Cuma – Selanik

Sabah saatlerinde Selanik`e varışımızın ardından şehir turumuz başlıyor. Şehir turumuz esnasında mümkün olduğunca Osmanlı mirasını, Selanik Kalesi’ni, bulunduğu caddeye ismini vermiş Selanik’teki en önemli kiliselerden biri olan Aya Dimitros Kilisesi’ni, Aya Dimitros ile aynı cadde üzerinde bulunan Atatürk’ün Evi’ni (Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu), Kordon’u, Beyaz Kule’yi ve Aristoteles Üniversitesi’ni gezmeye çalışacağız. Şehir turumuzun ardından otelimize yerleşmek ve serbest vakit geçirmek için zamanımız olacak.
13 Mayıs 2017 Cumartesi – Selanik – Kavala – Gümülcine/Xanthi – İskeçe/Komotini – Şahinköy

Oteldeki kahvaltımızın ardından Kavala`ya doğru hareket ediyoruz. Kavala’da Liman bölgesini, şehrin simgesi olan su kemerini ve kalesini, Kavalalı Mehmet Ali Paşa İmarethanesi ve Konağı’nı göreceğiz. Öğle yemeği molasının ardından İskeçe ve Gümülcine’ye geçerek Batı Trakyalı dostlarımızla bir araya geleceğiz. Geceyi Şahinköy’de bizleri misafir edecek dostlarımızın evinde geçireceğiz.
14 Mayıs 2017 Pazar – Şahinköy – İskeçe/Ketenlik Köyü – Dedeağaç/Alexandroupoli – İstanbul

Şahinköy’de yapacağımız kahvaltının ardından İskeçe/Ketenlik Köyü’nde yapılacak olan Hatim Töreni’ne iştirak edeceğiz ve Kur’an-ı Kerim’i hatmeden öğrencilerin sevinçlerine ortak olacağız. Dedeağaç ’ta Ege kıyısında son frapelerimizi yudumlayıp İstanbul’a doğru dönüş yoluna geçeceğiz.

İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Gülhane Parkı içindeki Has Ahırlar binasında, 25 Mayıs 2008’de hizmete girmiş bir müzedir. Müzede, TÜBA (Türk Bilim Adamları) onursal üyelerinden ve Frankfurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan, 9. ve 16. yüzyıllar arasındaki Müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletleri sergilenmektedir. Müzenin bir benzeri Frankfurt Üniversitesi Arap-İslam Bilimler Tarihi Enstitüsü’nde bulunmaktadır.

Filozof Isa ibn Zur’a’yı konu alan bir doktorası(Cambridge Üniversitesi, 2000) bulunan Peter Starr, 2008-2013 tarihler arasında Ankara’daki Çankaya Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesinde çalıştı. Esas ilgi alanları olan Arap felsefesi ve Arap Simyası’nda araştırmalarını sürdürüyor. Son yılda, Isḥāq ibn Ḥunayn tarafından çevrilen Humus’lu Nemesius’un eserini incelemekte ve yayına hazırlamaktadır (Warwick Üniversitesi’nin himayesinde). Aynı zamanda, Prof. Dr. Theodor Abt’ın “Arap Simyası” projesine katkıda bulunmaktadır. Şu anda Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nde Bilim Tarihi alanında akademisyen olarak çalışmaktadır.

Kiev Üniversitesi’nde Nükleer ve Parçacık Fiziği üzerine doktorasını tamamlayan Said Sabbagh Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Bilim Tarihi üzerine ulusal ve uluslararası alanda birçok dergide makaleler yayınlamakta olan Sabbagh temel olarak Osmanlı arşivlerinin niteliği üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Go to Top