Öğrenci arkadaşlarımızla beraber Borsa İstanbul Grubu’nun İstinye Kampüsü’nü ziyaret ettik.

BURA Yönetim Kurulu Üyesi olan ve aynı zamanda Takas İstanbul’da çalışan Fatih Bayındır’la Borsa İstanbul’da Analist olarak çalışan Niyazi Bali’nin arkadaşlarımıza eşlik ettiği etkinlikte ilk olarak Fuaye Alanı gezildi. Buradan konferans salonuna geçen arkadaşlarımız, Borsa İstanbul Grubu’nun tanıtım videosunu izlediler.

Sonrasında kurum yöneticileriyle bir araya gelen arkadaşlarımız kurumla alakalı sorularını sorma fırsatı buldular. Borsa İstanbul IK’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şenol Duman, BT Altyapıdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Işık, Takas İstanbul firması Pay Takas Ekibi Servis Yöneticisi Murat Özcan ve Sistem Yönetim Direktörü Çağatay Avşar’ın Borsa İstanbul Grubu’yla ilgili yaptıkları sunumları dinleyen öğrenciler, bu sunumlarda hem Türkiye hem de Dünya ekonomisindeki borsacılık faaliyetlerinin temel dinamiklerini öğrendiler.

Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi mezunu ve BURA üyesi olan Ali Işık (’98), yaptığı konuşmada öğrencilerin bir an önce mezun olmasının önemine ve ülkenin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacına değindi. Işık, bir ülkedeki yetişmiş insan gücünün, ülkenin başarılı projelerini gerçekleştirmesi açısından önemli olduğunun altını çizerken Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının hem finans hem de IT sektöründe bu ihtiyacı karşılamakta oldukça başarılı olduklarını ifade etti. Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren Şenol Duman, gençlerin boşuna geçirecekleri bir dakikanın bile hesabını veremeyeceğini vurgularken her bireyin kendi ihtiyaçlarına uygun olarak kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra Takas İstanbul adına söz alan Murat Özcan, kendi iş tecrübesini ve Takas İstanbul’un işleyişini anlattı. Ekonominin kalbinin attığı yer olan Borsa İstanbul’la iş birliği içinde çalışan Takas İstanbul’un son yıllarda ortaya konan projelerle daha aktif hale geldiğinden bahseden Özcan, yurt içi ve yurt dışı iş birliklerine değindi. Son olarak Çağatay Avşar’ın konuşmasını gerçekletirdi. Konuşmasında Borsa İstanbul’un teknik altyapısından bahseden Avşar, nanosaniye bazında işlemlerin yapıldığı borsanın bütün bilgi işlem alt yapısının oldukça hassas olduğunu söyledi.öğrencilik zamanındaki çalışma tecrübesinin çok faydalı olduğunu ifade eden Avşar, bütün öğrencilere girişken ve çalışkan olmayı tavsiye etti..

Sunumların bitmesiyle beraber kampüsü gezen arkadaşlarımız, sırasıyla Seans Salonu’nu, Veri Merkezi’ni ve kampüs bahçesini ziyaret ettiler.

Katılan arkadaşlarımıza teşekkür eder, başarılar dileriz.

Ulaşım desteği için Kağıthane Belediyesi‘ne teşekkür ederiz.

Paylaş!