Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

Tarih, siyaset, ekonomi, teknoloji ve benzeri alanlarda dünyanın ve ülkemizin gündemini meşgul eden konuları uzmanlar eşliğinde konuştuğumuz Hisar Konuşmaları serisi devam ediyor.

Bu hafta Prof. Dr. Kutluk Kağan Sümer ile Rusya’nın ilhakıyla tekrar gündemimize düşen Kırım Türklerini konuşacağız. Rus İmparatorluğu’nun 1783’te Kırım Hanlığını ilhak etmesiyle başlayan ve sürgün, katliam, baskı gibi birçok zulme maruz kalan Kırım Türklerinin vatan mücadelesini ele alacağız.

Katılım için lütfen teyit veriniz.

Prof. Dr. Sümer, lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü’nde 1991 de Yüksek Lisans eğitimini “Merkezi Plancı Ekonomilerden Piyasa Ekonomisine Geçiş ve BDT deki Türk Cumhuriyetlerinin İktisadi Potansiyelleri” isimli tezle 1992’de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonometri Bölümü’nde; Doktora eğitimini “Kurzfristige Prognose von Aktienkursentwicklungen mit Hilfe von ökonometrischen Methoden” adlı tezle 2002 de Wirtschaftsuniversität Wien, Dr.rer.oec.soc. (Viyana İktisat Üniversitesi, Sosyal Bilimler ve Ekonomi Doktoru), Avusturya / Viyana’da tamamladı.

1989-1991 yılları arasında Beta Menkul Kıymetler A.Ş.’de Yatırım Uzmanı, Dealer ve Broker olarak çalıştı. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümüne araştırma görevlisi oldu. Dünya Bankası, Oxford Üniversitesi ve Viyana Ekonomi Üniversitelerinde yardımcı araştırmacı olarak görev aldı. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü’nde Yardımcı Doçent kadrosuna atandı.2012 yılında ekonometri doçenti oldu. 2017 Yılında ekonometri Profesörü olmuştur. 2015-2016 yıllarında Wirtschaftsuniversität Wien’de (Viyana Ekonomi Üniversitesi) misafir Profesör olarak görev yapmıştır.

İBB İstanbul Metropolitan Planlama Biriminde İstanbul Tarihi Yarım Ada Kentsel Dönüşüm Projesinde ve Trakya 100000 ve 25000 plan projelerinde telife esas olarak Danışmanlık yaptı. İstanbul Üniversitesi Haydar Furgaç Bilgi İşlem Merkezinin eski müdürü ve İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezinin Kurucu Müdürüdür. Prof. Dr. Sümer’in Ekonomi, Ekonometri, İstatistik, Savunma Ekonomisi, Finans, Finansal Ekonometri, Türk Devlet ve Toplulukları Ekonomileri, Avrupa Birliği konularında yoğunlaşmış çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi ve beşi ortak yazarlı, beşi tek yazarlı on kitabı bulunmaktadır. Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapmaktadır. Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü’nde Profesör olarak görev yapmaktadır.

TEYİT Formu
Go to Top