Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

Turkcell sponsorluğunda gerçekleşen Dijital Dönüşümün Liderleri programında bu hafta online eğitim süreçleri ve eğitimde dijital dönüşümü ele alacağız. “Eğitime Online Dokunuşlar: Okul, Teknoloji ve Yeni Dünya” başlıklı programda (30 Ocak Cumartesi 12.00) konuklarımız, Ahmet Kaymaz (THY Teknik Yazılım Geliştirme ve İş Zekâsı Müdürü) moderatörlüğünde Prof. Dr. Ercan Öztemel (Marmara Üniversitesi) ve Prof. Dr. Şadi Evren Şeker (CEO (Optiwisdom) / Akademisyen (Antalya Bilim Üniversitesi) ile eğitim ve teknoloji ilişkisini mercek altına alacağız.

Teknoloji; eğitimde nasıl bir değişim, dönüşüm sağlamıştır, eğitime nasıl katkı sağlar, online/uzaktan eğitim süreçleri ne ölçüde başarılı olmuştur, örnek uygulamalar nelerdir, yapay zekâ, makine öğrenimi, sanal gerçeklik, doğal dil işleme eğitimi nasıl şekillendirecek ve geliştirecek, eğitimde yapay zeka uygulamaları nelerdir, yapay zeka kişilerin eğitilme, öğrenme süreçlerinde nasıl bir kolaylık sağlayacak, teknoloji ve eğitim ilişkisinde bilgi güvenliği nasıl sağlanıyor ve ülkemiz bu konuların neresinde tüm bu sorulara alanında uzman konuklarımızla yanıt arayacağız.

Prof. Dr. Ercan Öztemel 1962 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 1984 yılında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1985-1987 yılları Boğaziçi Üniversitesinde Yüksek Lisans, 1988-1992 yılları arasında İngiltere de Galler Üniversitesi Elektrik, Elektronik ve Sistem Mühendisliği Okulu, Sistem Mühendisliği Bölümünde doktora çalışmalarını tamamladı. 1993-2006 yılları arasında Sakarya Üniversitesinde öğretim üyeliği görevini yürüttü.  Akademik hayatının yanı sıra 1993-2011 yılları arasında TÜBİTAK BİLGEM, Bilişim Teknolojileri Enstitüsünde Başuzman Araştırıcı olarak çalıştı.  Bu enstitüde, özellikle savunma alanda Yapay Zekâ uygulamalarına yönelik araştırmalar yürüttü. Askeri eğitim uçakları üzerine benzetim sistemlerinin yerleştirilmesi (uçan simülatör), Yapay F16 Pilotu, hemşire robotlar, sanal dünyada savaş tatbikatları gibi zamanında türünün ilk örnekleri olan projeleri gerçekleştirdi.

1997-2010 yılları arasında Batı Avrupa Birliği Silahlanma Grubunda (WEAG) hem araştırmalar yürüttü hem de 11. ve 15. Gruplarda Yürütme Kurulu Üyeliği, 2001-2006 Yılları arasında NATO bünyesinde bulunan Sistem Anali ve Benzetim (SAS) Paneli üyeliği görevlerinde bulundu.  Diğer yandan Avrupa Birliği 6. Çerçeve Programı kapsamında çılan IPROMS (Zeki Üretim ve Makineleşme Sistemleri) Mükemmellik Merkezi projesinde Yürütme Kurulu Üyesi olarak çok sayıda alt projenin oluşturulması ve yürütülmesine destek verdi. 2011-2015 yılları arasında ise ÖSYM Başkan yardımcılığı, 2012-2017 Yılları arasında TUBİTAK Kamu Araştırmaları Grubunda Yürütme Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. Halen, Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünde Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmaktadır.  Yapay zekâ, zeki imalat sistemleri, yönetim bilişim sistemleri, benzetim ve modelleme, askeri benzetim, simülatörler, stratejik planlama, kalite yönetimi gibi alanlarda araştırmalar yapmaktadır. Bu konularda çok sayıda makale, bildiri ve kitapları bulunmaktadır.

Şeker, lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini bilgisayar mühendisliği bölümlerinde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora tezlerini ‘yapay zeka’ konularında tamamladı. Doktora sonrası UT Dallas Üniversitesi, bilgisayar bilimleri bölümünde ağırlıklı olarak sosyal ağlarda ‘akan veri madenciliği’ ve ‘iş zekası’ konularında çalıştı. Akademik hayatı boyunca, dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı kültürel ve idari yapılardaki 17 farklı üniversitede tam veya yarı zamanlı olarak çalışmış, 200’e yakın farklı ders ve seminer vermiş, yirmiye yakın akademik projenin yöneticiliğini yapmış ve tamamlamıştır. Akademik hayatına paralel olarak, dört farklı firmanın kuruluşunda yer almış, altı farklı firmanın yöneticiliğini ve iki farklı firmanın da yönetim kurulu üyeliğini yürütmüş ayrıca çok sayıda firma ve devlet kurumuna danışmanlık yapmıştır. Halen kurucusu olduğu San Francisco merkezli Optiwisdom şirketinin  CEO ‘su, Antalya Bilim Üniversitesi’nde Prof. ve BİLKAV Eğitim Danışmanlık şirketinde Yönetici ve eğitmen olarak görev yapmaktadır.

Kaymaz, Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini (1997-2001), Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini (2003-2005) tamamlamıştır. Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi programında MBA (2006-2008) yapmıştır.
Stratejik planlama, iş çözümleri tasarlama, geliştirme ve yönetme, ekip liderliği, proje yönetimi, tedarikçi ilişkileri, iş zekâsı, karar destek sistemi, ERP-CRM tasarlama, yönetme, iş sürekliliği başta olmak üzere bilgi teknolojileri süreçlerinde ve farklı sektörlerde 18 yılı aşkın bilgi ve deneyime sahiptir.
Sırasıyla YKM ve BOYNER’de Yazılım Geliştirme ve İş Zekâsı Müdürü, avansas.com’da Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak çalışan Kaymaz, şu an THY Teknik’te Yazılım Geliştirme ve İş Zekâsı Müdürü olarak iş yaşamına devam etmektedir.

Başvuru Formu
Go to Top