Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

BURA olarak tarihi ve kültürel dokusuyla dillere destan olmuş güzel şehrimiz İstanbul’un kadim mekanlarını seyre çıkıyoruz. Seri halinde devam edecek olan İstanbul Gezileri bizlere üniversite hayatımızı, öğrencilik yıllarımızı geçirdiğimiz bu büyük şehri daha iyi tanıma ve anlama fırsatı sağlayacak.

Gezilerimiz bu hafta sonu İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne yapacağımız ziyaretle devam ediyor. Bilimler tarihinin insanlığın müşterek mirası olduğu bilinciyle 2008 yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından kurulan müze, bu bütün miras içerisindeki Müslümanların yerini belirtme görevini üzerine alıyor. İstanbul’un en güzel köşelerinden birisi olan Gülhane Parkı’nın içinde yer alan müzede astronomi, matematik, coğrafya, fizik, kimyanın da içinde bulunduğu 15 farklı disiplinden modeller yer almaktadır.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nde Bilim Tarihi alanında akademisyen olan Yrd. Doç. Dr. Peter Starr’ın ve Yrd. Doç. Dr. Said Sabbagh’ın anlatımı eşliğinde gerçekleşecek gezimize bütün mezunlarımız ve öğrenci arkadaşlarımız davetlidir. Gezimizden sonra ikramımız olup programımız öğrenci arkadaşlarımız için ücretsizdir.

* Katılım için teyit formunun doldurulması gereklidir.
** Programa dair detaylar teyit formlarındaki iletişim adresleri üzerinden daha sonra paylaşılacaktır.

Tarih: 9 Nisan 2017-Pazar

Saat: 14.00

İletişim

[email protected]
0505 716 0303

İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Gülhane Parkı içindeki Has Ahırlar binasında, 25 Mayıs 2008’de hizmete girmiş bir müzedir. Müzede, TÜBA (Türk Bilim Adamları) onursal üyelerinden ve Frankfurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan, 9. ve 16. yüzyıllar arasındaki Müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletleri sergilenmektedir. Müzenin bir benzeri Frankfurt Üniversitesi Arap-İslam Bilimler Tarihi Enstitüsü’nde bulunmaktadır.

Filozof Isa ibn Zur’a’yı konu alan bir doktorası(Cambridge Üniversitesi, 2000) bulunan Peter Starr, 2008-2013 tarihler arasında Ankara’daki Çankaya Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesinde çalıştı. Esas ilgi alanları olan Arap felsefesi ve Arap Simyası’nda araştırmalarını sürdürüyor. Son yılda, Isḥāq ibn Ḥunayn tarafından çevrilen Humus’lu Nemesius’un eserini incelemekte ve yayına hazırlamaktadır (Warwick Üniversitesi’nin himayesinde). Aynı zamanda, Prof. Dr. Theodor Abt’ın “Arap Simyası” projesine katkıda bulunmaktadır. Şu anda Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nde Bilim Tarihi alanında akademisyen olarak çalışmaktadır.

Kiev Üniversitesi’nde Nükleer ve Parçacık Fiziği üzerine doktorasını tamamlayan Said Sabbagh Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Bilim Tarihi üzerine ulusal ve uluslararası alanda birçok dergide makaleler yayınlamakta olan Sabbagh temel olarak Osmanlı arşivlerinin niteliği üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Go to Top