Kriz Bölgelerinde Çocuk Olmak Çalıştayı Boğaziçi Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) ve Yeryüzü Çocukları Derneği (YEÇED) iş birliğiyle organize edilen Kriz Bölgelerinde Çocuk Olmak Çalıştayı, 25-26 Mayıs tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi İbrahim Bodur Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. İki gün süren bu önemli etkinlikte, alanında uzman 15 konuşmacı ve çok sayıda öğrenci bir araya gelerek kriz bölgelerinde çocuk olmanın zorluklarını farklı boyutlarıyla ele aldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını Yeryüzü Çocukları Derneği Başkanı Sümeyye Altun yaptı. Altun, savaş, göç ve afet gibi kriz durumlarında çocukların yaşadığı travmaların ve karşı karşıya kaldıkları zorlukların altını çizdi. Açılış konuşmasının ardından “Savaş ve Çocuk” başlıklı oturum ile program devam etti.

Kriz Bölgelerinde Çocuk Olmak Farklı Perspektiflerle Ele Alındı

Programın ilk gününde, “Savaş ve Çocuk,” “Göç ve Çocuk,” ve “Afet ve Çocuk” başlıklı üç oturum gerçekleştirildi. Bu oturumlarda, alanında uzman dokuz konuşmacı, kriz bölgelerinde çocukların karşılaştığı temel sorunları ve bu sorunlarla başa çıkma yollarını derinlemesine tartıştı.

Çalıştayın ikinci günü, “Kriz Bölgelerinde Çalışmak” başlıklı panelle başladı. Bu panelde, kriz bölgelerinde görev yapan üç uzman, saha deneyimlerini ve karşılaştıkları zorlukları katılımcılarla paylaştı. Ardından, “Çocuk Meclisi Paneli” düzenlendi ve bu oturumda farklı bakış açıları sunuldu.

Çeşitli atölye çalışmalarının da yer aldığı program, katılımcıların aktif katılımıyla zenginleşti ve çalıştay sonunda katılımcılar, kriz bölgelerinde çocuklarla ilgili derinlemesine bir perspektif kazanarak etkinlikten ayrıldılar.