Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

24 Mayıs 2022 Salı | 21.00 | Zoom & YouTube

Tarih, siyaset, ekonomi, teknoloji ve benzeri alanlarda dünyanın ve ülkemizin gündemini meşgul eden konuları uzmanlar eşliğinde konuştuğumuz Hisar Konuşmaları serisi devam ediyor.

Hisar konuşmalarında bu hafta Robert Koleji mezunu ve Boğaziçi üniversitesi eski hocası Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos ile Robert Kolejinden Boğaziçine üniversitemizin tarihini konuşacağız.

*Program ilgili tüm herkesin katılımına açıktır.

*Katılım için lütfen teyit veriniz.

Şubat 1944 Kadıköy doğumlu olup, 6 yıllık Özel Moda Rum ilkokulundan 1956 yılında pekiyi derecesi ile mezun olmuştur. Orta okulu Zoğrafyon Rum Erkek Lisesinin orta okulunda tamamlamış ve Zoğrafyon Lisesinin Fen şubesinden 1962 yılında yine pekiyi derece ile mezun olmuştur. Üniversite eğitimi için Robert Kolej Mühendislik Yüksek Okulu Elektrik-Elektronik bölümüne başvurur ve giriş ve burs sınavları sonuçları sayesinde başvurduğu bölüme burslu öğrenci olarak kaydoldu. Bir yıl İngilizce dil hazırlık sınıfından sonra lisans eğitimine devam etti ve 1967 yılında Kolej birinciliğini Fizik bölümünden bir arkadaşı ile paylaşarak mezun oldu.

Lisansüstü eğitimine burslu öğrenci olarak Massachusetts Institute of Technology (MIT) de devam etti ve 1969 yılında Elektrik-Elektronik bölümünden Yüksek Lisans derecesini ,1972 yılında ise aynı anabilim dalından Doktora derecesini aldı.

1971 de kamulaştırılan Robert Kolej Yüksekokulu yerleşkesinde faaliyete geçen Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde 1972 Eylül ayında akademik karyerine başladı. Burada önce Bölüm Başkan yardımcısı atandı daha sonra yaklaşık üç dönem Bölüm Başkanlığına seçilerek görev yaptı. Aynı zamanda Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü kuruluşunda yer aldı ve 1982-1993 döneminde Enstitü Müdür Yardımcısı, 1994-2005 döneminde ise Enstitü Müdürü olarak atandı. 1985 yılında Sistem ve Kontrol Mühendisliği Anabilim dalını (bu anadal günümüzde Mekatronik olarak biliniyor) Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde kurdu ve 2005 yılına kadar Anabilim Dalı Başkanlığını yaptı. Hem Biyomedikal Mühendisliği hem de Kontrol Mühendisliği konusunda her yıl yapılan bilimsel konferansların (TOK; BİYOMUT) kurumsallaşmasına önayak olmuştur.

2005 yılında erken emeklilik ile Boğaziçi Üniversitesinden ayrılmış ve Feyziye Mektepleri Vakfı’nın kurduğu Işık Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne Dekan olarak atanmıştır (2005-2012). Ondan sonra önce Rektör Danışmanı sonra Rektör Yardımcısı olarak görev yapmıştır (2012-2017). Halen idari görevi olmadan Işık Ü. Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümünde görev yapmaktadır. Eylül 2021’den itibaren “Emeritus Profesör” unvanını taşımaktadır.

1991 yılından bu yana Kadıköy Rum Ortodoks Cemaati Kiliseleri, Mektepleri ve Mezarlığı Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte ve seçilmiş Cemaat Başkanı statüsüne sahiptir.

PROGRAMA KATIL
Go to Top