Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

Alanında uzman isimleri konuk ettiğimiz Psikoloji Serisi devam ediyor!

Transpersonal (Benötesi) Psikoloji başlıklı bu programda Nefs Psikolojisi ekolünün kurucusu olarak yakından tanıdığımız Dr. N. Mustafa Merter’in anlatımına kulak vereceğiz.

Transpersonal Psikoterapi Nedir?

İnsanı biyo-psiko-sosyal model üzerinden tanımlayan bir bakış açısına spiritüel (manevi) boyutu da ekleyerek çalışılan psikoterapi modelidir. Benlik kavramının ötesine geçmeyi ve insanın aşkınlığını ve manevi boyutunu göz ardı etmemeyi amaçlayarak bütüncül bir bakış açısı ile insan doğasına yaklaşmayı amaçlamaktadır.

Program online gerçekleşecektir, katılım için lütfen teyit veriniz.

1947’de İstanbul’da doğdu. İlkokulu Cihangir’de, Ortaokulu ise Avusturya Lisesi’nde okudu. Daha sonra tahsiline devam etmesi için ailesi tarafından İsviçre’ye gönderildi. St. Moritz’de Montalya Lisesi’nden Lozan Lemania Lisesi’ne geçti ve 1969 yılında İsviçre Federal Lise Diploması alarak buradan mezun oldu. 1975’te Lozan Tıp Fakültesi’nde Tıp tahsilini tamamladıktan hemen sonra Ankara’da 18 aylık askerî vazifesini gerçekleştirdi. 1977 yılında Teresa Spescha ile evlendi ve bu evlilikten iki evladı oldu.

Almanya’da bir süre Dahiliye asistanı olarak çalıştıktan sonra branş değişikliği yapmaya karar verdi ve İsviçre’de Psikiyatri uzmanlık eğitimine başladı. Uzmanlığını Zürih Üniversitesi Hastanesi’ne bağlı Burghölzli Psikiyatri Hastanesi’nde tamamladı. Ardından, “Flufenazin Dekanoat” nöroleptik çalışması ile doktora tahsilini de tamamlamış oldu. 1987 yılında Türkiye’ye yerleşti ve Turgutreis’te serbest psikiyatr olarak mesleğini icra etti.

2005 yılında İstanbul’da Türkiye Benötesi Psikolojisi Derneği’ni kurdu; daha sonra bu kurumla ilişiğini kesme kararı aldı. Bu süreçte, Öğrenim Analizi adını verdiği maarif metodu ile pek çok psikoterapist yetiştirdi. İki kitap yayımladı. Yurtdışında ve yurtiçinde onlarca konferans verdi ve TV/radyo programlarına katıldı. Şu sıralar, dört yılı aşkın bir zaman önce başlamış olduğu Kur’ân-ı Kerîm’in Psikolojik Açıdan Tefsîri çalışmasını sürdürmekte.

TEYİT FORMU
Go to Top