Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

Türkiye’nin ve Dünya’nın gündemini konuştuğumuz Hisar Konuşmaları serisi devam ediyor. Tarih, siyaset, ekonomi, teknoloji ve benzeri alanlarda dünyanın ve ülkemizin gündemini meşgul eden konuları uzmanlar eşliğinde tartışıyoruz.

Bu hafta Mimar, Bilim Adamı ve Sanatçı Ali Murat Erkorkmaz ile mimarlıkta yapay zekâ uygulamaları üzerine konuşacağız. Geliştirdiği projelerle birçok ödül alan ve uluslararası bir üne kavuşan Erkorkmaz ile yapay zekâ, kendi kendini yazan yazılımlar, depolama ve yeni teknolojilerde bizleri neler bekliyor gibi konuları ele alacağız.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Mimar olarak mezun olan Ali Murat Erkorkmaz henüz üniversitedeyken birçok mimarlık ve reklam şirketine tasarımcı olarak iş yapmaya başlamıştır. 1970 yılında üniversiteden mezun olur olmaz ilk stüdyosunu kurmuş, mimarlık yanı sıra sanatın çeşitli dallarında, özellikle canlandırma konusunda ürünler vermeye başlamıştır. Yurtiçinde ve yurtdışında animasyon alanından çeşitli stüdyolar kurmuştur. 1984 yılında ARTNET’i kurmuş ve dünya pazarı için televizyon dizileri üretmeye başlamıştır. Aynı dönemde yazılımla da yakından ilgilenerek hidrodinamikler, mimarlık, tekstil, insan simülasyonu ve yapay zeka yazılımları üretmiştir. 2017 yılına kadar 3 uzun metrajlı film, 63 televizyon dizisi ve 4400’den fazla kısa metrajlı film üretmiş, 60’dan fazla ülkede yayına girmiştir. 2000 yılında Londra’da “TOONZ” konferansında 20. Yüzyıl’ın en iyi 10 animatörü arasında gösterilmiş, 2001 yılında yine Londra’da “FX animation Festival”de izleyicinin dikte ettirerek oluşturduğu gerçek zamanlı kendini üreten filmini göstererek büyük başarı kazanmıştır. Bursa’da Artteks isimli bir firma kurarak Türkiye’nin tekstil deseni ihtiyacının %80’inden fazlasını yapay zeka içeren makinelerce tasarlamayı başarmıştır. 23 Nisan kutlamalarını New York’ta Birleşmiş Milletler büyük salonuna taşımıştır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi gibi kurumlarda Yapay Zekadan mimarlığa, canlandırmadan insan simülasyonuna kadar birçok konuda dersler vermiştir.

Başvuru Formu
Go to Top