Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

Turkcell Ana Sponsorluğunda gerçekleşen Dijital Dönüşümün Liderleri programımızın ikincisinde, ülkemizin “Milli Teknoloji Hamlesi Ekseninde Sanayi ve Teknoloji Stratejisi”ni Serdar Gürbüz  (THY Dijital İnovasyon ve Analitik Çözümler Başkanı) moderatörlüğünde Zekeriya Coştu (T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü) ve İsmail Doğan’dan (TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Müdürü) dinleyeceğiz.

Ülkeler geleceklerini teknolojiyle şekillendirmek ve insanın merkezde olduğu, çevreci, adil ve müreffeh toplumlar yaratmak amacıyla dijital dönüşüm hususunda stratejik adımlar atmaktadırlar. Japonya (Toplum 5.0), Almanya (Yüksek Teknoloji Stratejisi “HTS 2025”), İngiltere (Teknoloji İnovasyon Stratejisi)  ve Brezilya (Dijital Dönüşüm Stratejisi) çeşitli hamlelerle bu alanda örneklikler oluşturmaya başladılar.

“Milli Teknoloji Hamlesi” ismi altında ülkemizde de dijital dönüşüm çalışmaları büyük bir heyecan ile başlatıldı. Küresel rekabette ülkemizi öne çıkaran, yüksek katma değer taşıyan, ekonomik bağımsızlığımız için stratejik değeri haiz ve dijital dönüşümde kritik seviyede önemli teknolojik ürün ve hizmetlerin milli ve özgün olarak geliştirilmesi ve üretilmesi hedefleniyor. Bu hedefleri ve ülkemizin “Milli Teknoloji Hamlesi Ekseninde Sanayi ve Teknoloji Stratejisi”ni Serdar Gürbüz  moderatörlüğünde Zekeriya Coştu ve İsmail Doğan’dan dinleyeceğiz.

Zekeriya Çoştu, 1985 yılında Çorum’da doğdu. 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Mezuniyeti sonrasında, Türk Hava Yollarında Anadolujet markasının gelir yönetimi, üretim planlama, pazarlama ve operasyon birimlerinde yöneticilik görevleri üstlendi. Ticari ve kurumsal strateji planlama süreçleri ile yurtiçinde ve yurtdışında stratejik işbirliği projelerinde yer aldı. Türk Hava Yollarında geçirdiği on yılın ardından, TRT’de kurumsal strateji danışmanlığı görevinde bulundu.

2018 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Proje Yönetim Ofisi Direktörü olarak görevlendirildi. Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında, Türkiye’de Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesi ve teknoloji ekosisteminin geliştirilmesine yönelik süreç ve projelerde yer aldı.

Çoştu, 5 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü vazifesini yürütmektedir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Çalışma hayatına Procter & Gamble’da Süreç Mühendisi olarak başlamıştır. 2010 – 2012 yılları arasında Türk Hava Yolları Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) projesinde iş analisti olarak çalışmış ve sonrasında PwC’de Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri biriminde danışman, müdür ve kıdemli müdür olarak 2016 yılına kadar görev yapmıştır. Enstitü Müdürü olarak göreve başlamadan önce, Ernst & Young Danışmanlık Hizmetleri’nde Kıdemli Müdür ve Direktör olarak çalışmış ve Türkiye’nin farklı sektörlerindeki birçok firmaya Dijital Dönüşüm yolculuklarında ve İş Süreçlerini Yeniden Yapılandırmalarında yardımcı olmuştur.

Serdar Gürbüz, Türk Hava Yolları’nda Dijital İnovasyon ve Analitik Çözümler Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bu rolde veriye dayalı dönüşüm ve teknoloji odaklı inovasyonun hayata geçirilmesine liderlik etmektedir. Veri ve teknoloji ekosisteminin gücünü kullanarak, operasyonel verimlilik elde etmek, müşteri deneyimini iyileştirmek ve maliyetleri düşürmektir.

12 yıldan uzun süredir teknoloji alanında çalışmaktadır ve pek çok dönüşüm projesine liderlik etmiştir. Önceki deneyimlerinde; Ülker, Godiva, McVities gibi küresel markaları bünyesinde bulunduran Yıldız Holding’in dijital dönüşüm yol haritasının oluşturulmasında ve uygulanmasında başarıyla görev almıştır. Türkiye’nin ilk kurum destekli kitlesel fonlama platformu olan Arıkovanı’nın kurucularındandır. Turkcell’de 100’den fazla mezunu olan, spin-off yapan girişimlerin çıktığı kurumsal girişimcilik programları düzenlenmesinde yer almıştır. Aynı zamanda aktif bir STK üyesi olan Serdar Gürbüz, 2016 yılından bu yana Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nda Yönetim Kurulu üyeliği, T3 Girişim Merkezi direktörlüğü ve Teknofest-Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde İcra Kurulu üyeliği görevini yürütmektedir. Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nda Yatırım Komitesi üyesidir. Lisans eğitimini 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır

Başvuru Formu
Başvuru Formu (ÜYELERE ÖZEL)
Go to Top