Lisansüstü Başvuruları; Tecrübe Aktarımı ve Bilgilendirme Toplantısı
Lisansüstü çalışmalarla alakalı merak edilenleri konuşmak üzere hala eğitim hayatlarına devam eden mezunlarımızdan Habib Saçmalı (Pols&Soc ’10), Alican Erdem (EE ’14), ve Şaban Ağlar (Pols&Hist ’15) başvuru süreçlerini ve öne çıkan üniversiteleri konuşmak üzere bizlerle olacak.
Yorucu ve uzun bir lisans hayatının ardından lisansüstü eğitime devam edip etmeme kararı bir çok öğrencinin zihnini meşgul etmekte. Bununla beraber nasıl bir lisansüstü çalışma yapılması gerektiği, hangi alanlarda veya ülkelerde akademik çalışmanın daha verimli olacağı gibi konular birçok öğrencinin cevap vermeye çalıştığı sorular.
Lisansüstü Bilgilendirme Toplantısı, farklı alanlarda akademik eğitimlerine devam eden mezunlarımızın katılımı ile yüksek lisans ve doktora süreçleri hakkında önemli ipuçları vermekte. Kısa sunumların ardından soru cevap kısmına geçilecek etkinlikte üzerinde durulacak temalar şu şekilde:
- Yüksek lisans başvurularına nasıl hazırlanılmalı?
- Hangi okullar hangi alanlarda daha iyidir?
- Yurt dışında doktora yapmak için yüksek lisans eğitimi ne derece önemlidir?
- Yurt içi ve yurt dışı burs imkanları nelerdir?
- MEB, TRT, AA, Fulbright, Burslu Kabul, Asistanlık vb. destek programları nasıl çalışıyor?
- SOP (Niyet mektubu), Proposal, GPA, Referanslar, ALES, GRE, YDS, TOEFL, IELTS, Çalışma Örneği, CV, Network vb gibi kriterlerin işlevi ve önemi nedir?
- Yurt dışında lisansüstü eğitim aileyi ve yaşam koşullarını nasıl etkiler?
- Akademide iyi okul ve etiketin önemi, yurt içi-yurt dışı farkı, iş imkanları ve uzmanlaşmanın önemi nelerdir?
Tarih: 26 Şubat 2018 – Pazartesi
Saat: 17.30
Yer: Özger Arnas Salonu – Güney Kampüs
Katılımcılar: