Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

BURA, İslam Coğrafyası’nı daha yakından tanımak üzere İNSAMER işbirliğiyle 5 haftalık bir atölye çalışması düzenliyor.

Müslüman nüfusun ağırlıklı olarak yaşadığı ve geçmişten günümüze İslam dokusuyla yoğurulan coğrafya, geçmişte olduğu gibi bugün de dinamik yapısını koruyor. İslam Coğrafyası; köklü birikimi, sosyal yapısı, siyasi koşulları ve tarihsel bağları ile çeşitli açılardan zenginliklerle dolup taşan beşeri bir alan. Bu coğrafyanın dinamiklerini yakından tanımak ve meselelerine daha bütüncül yaklaşmak İslam Alemi’nin geçmişini ve güncel durumunu anlama imkanı verirken geleceğine dair sağlıklı analizler yapabilme imkanı sağlayacaktır.

BURA Derneği ve İHH İnsamer iş birliğinde İslam Coğrafya’sını daha yakından tanımak üzere 5 haftalık bir atölye çalışması düzenleniyor. Her hafta farklı bir coğrafyada farklı bir temanın işleneceği 5 oturumdan oluşacak program, alanlarında uzman araştırmacılar ile konulara ilgi duyan katılımcıları bir araya getiriyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacak olan oturumlardan önce katılımcılara materyaller dijital ortamdan yollanarak sunumlardan daha fazla istifade etmesi sağlanacaktır.

Atölyeye katılmak için kayıt formunu doldurunuz.


Program Detayları

  • Katılım için teyit formu doldurulduktan sonra, onaylanan kişilere bilgi verilecektir.
  • Oturumların yapılacağı salonlar teyitli katılımcılarla düzenli olarak paylaşılacak olup, Pazartesi günleri 18.00 ile 20.00 saatleri arasında 2 saatlik bloklar olarak düzenlenecektir.
  • Program Boğaziçi Üniversitesi mezun ve öğrencilerinin katılımını öncelemekle birlikte sınırlı sayıda olmak üzere dışarıdan katılımcı da kabul edecektir.
  • Başvuru tarihleri: 7 – 13 Mart 2018
    Kabul edilen adayların ilan tarihi: 14 Mart 2018
    Program tarihi: 19 Mart – 14 Mayıs 2018 Tarihleri Arasında (5 Oturum)
  • Atölye çalışmasında yer alan katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.

Oturumlar

Balkanlar’da Siyasi Fay Hatları – Emin Emin

İHH İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi İNSAMER’de Balkanlar Araştırmacısı olarak görev yapan Emin EMİN, lisans eğitimini Makedonya Kiril ve Metodiy Üniversitesi Finansal Yönetimi bölümünde tamamladıktan sonra, Selçuk Üniversitesinde Yüksek Lisans eğitimi aldı. Doktora eğitimine Marmara Üniversitesi’nde devam eden Emin’in araştırmalarının odak noktasını Balkanlar’daki güncel siyasal ve sosyo-ekonomik durumlar oluşturuyor.

İran-Suud Rekabeti ve Bölgenin Geleceği – Riad Domazeti

Riad Domazeti, Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstütüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde bitirdi. Halen aynı üniversitede Doktora çalışmalarını yürütmektedir. İNSAMER İnsani ve Sosyal Araştırmaları Merkezinde Ortadoğu Masasında araştırmalar yapmaktadır. Türkçe, İnglizce ve Arnavutça dillerinde Ortadoğu ile ilgili makaleler yazmaktadır.

Güney Asya’da Azınlık Sorunları: Arakan Örneği – Emrin Çebi

Lisans eğitimini Malezya İslam Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde 2004 yılında tamamladı. 2004-2015 arasında İHH İnsnai Yardım Vakfı’nda farklı birimlerde görev aldı. 2015’ten itibaren İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi İNSAMER’de Asya’daki kriz bölgeleri ile ilgili araştırmalar yapmaktadır.

Afrika’da Kimlik Krizi – Mükerrem Miftah

Doktora eğitimini İbn Haldun Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’nde tamamlayan Dr. Mukarram Miftah; din ve medeniyet ilişkileri, Afrika Boynuzu’nda dini ve etnik temelli kimlik ve siyaset, Müslüman-Hıristiyan münasebetleri, Nil politikaları ile sömürgecilik mirası üzerine yoğunlaşmaktadır. Makaleleri ve analizleri, uluslararası birçok dergide (African Studies Quartely, Journal of Pan African Studies, Islamic Perspective vb.) yer alan Dr. Miftah; İngilizce, Arapça, Türkce, ve Etiyopya’da yaygın olarak kullanılan dillerden Amharca ve Guragigna’yı ileri seviyede bilmektedir.

Ukrayna’dan Suriye’ye Rusya Politikası ve Müslümanlar – Burak Çalışkan

Burak ÇALIŞKAN, İNSAMER İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nde Avrasya araştırmacısı olarak çalışan Burak Çalışkan, Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunudur. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü’nde Rusya’nın Ortadoğu politikası üzerine yüksek lisansını yapmaktadır. Vladimir Putin’in Suriye Politikası, Ukrayna Krizi ve Orta Asya konularında araştırmalarına devam etmektedir.

Go to Top