Yaklaşık bir yıldır içinde bulunduğumuz pandemi sürecinden hepimiz birçok açıdan etkilendik. Saatlerce ekran başında kaldık, evlerimizden çıkamadık, uyku düzenimiz çoğu zaman bozuldu ve ilk kez karşılaştığımız sosyal kısıtlamalar bizleri bir hayli yordu. Bu gibi sorunlarla daha iyi baş edebilmek, gerekli önlemleri alabilmek ve ufak dokunuşlarla hayat kalitemizi arttırmak için “Dinlen-Beslen-Güçlen” etkinlik serisi başlıyor. Güçlüklerle baş etme becerilerimizi keşfetme ve geliştirme, uyku hijyenimizi sağlama, kas iskelet sistemimizi koruyup beslenme biçimimizi düzene sokma gibi konularda alanında uzman konukların katılımı ile gerçekleşecek etkinlik serisi dört oturum şeklinde düzenlenecektir.

Atölyemizin ilk oturumu 27 Şubat 2021 Cuma günü saat 20:00’da Uzman Psikolojik Danışman Zeynep Doğru ile gerçekleşecek.

“Baş Etme Becerilerini Keşfet” başlıklı oturum, konuyla ilgili temel bilgilerin yer aldığı bir seminer ve bir sanat terapisi tekniği olan altı parçalı hikaye uygulaması üzerinden ilerleyecektir. Altı parçalı hikaye, ilk kez Mooli Lahad ve ekibi tarafından ortaya atılmış “travma ile başetme”ye yönelik bir yöntemdir. Bireylerin en sık kullandığı baş etme yöntemlerini keşfetmek üzerine kurulu projektif bir uygulamadır. Bireylerin kişisel farkındalıklarının gelişmesine ve psikolojik dayanıklılığının artmasına yardımcı olur.

İkinci oturumda 3 Mart 2021 Çarşamba günü saat 21:00’da Psikolojik Danışman Esma Adem konuğumuz olacak. Uyku üzerine konuşacağımız bu oturumda uykunun akademik ve sosyal yaşamımız için öneminden, normal uykunun ne olduğundan, uykuya engel olan çeşitli faktörlerden bahsedeceğiz. Bu bilgilerle beraber uyku hijyenini sağlama yolunda ilerlemeye yardımcı olacak bilişsel ve davranışsal müdahalelerden konuşup birkaçını uygulamalı olarak deneyeceğiz.

Üçüncü oturumda 5 Mart 2021 Cuma günü saat 21:00’da Diyetisyen Elif Yıldız ile “Pandemide bağışıklık sistemimizi kuvvetli tutmak için neler yemeliyiz? Evde sağlıklı atıştırmalıklar yapabiliriz?” başlıkları özelinde doğru beslenmeyi konuşacağız.

“Kas ve İskelet Sistemini Koruma” başlıklı dördüncü ve son oturumda ise 9 Mart 2021 Salı günü saat 21:00’da Uzman Doktor Nalan Soydaş Engin ile evde ve ekran başında geçirdiğimiz zamanın artması ile ortaya çıkan ve çıkabilecek problemleri nasıl önleyeceğimizi konuşacağız.

*Program ilgili herkesin katılımına açıktır.

*Program ücreti katılımcılar için 75₺, üyelerimiz için 50₺, lisans öğrencileri için ücretsizdir.

*Başvurular 26 Şubat 2021 Cuma günü sona erecektir.

Uzman Psikolojik Danışman Doğru, lisans eğitimini, Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde onur derecesiyle tamamladı. Yüksek lisans eğitimini ise İbn Haldun Üniversitesi’nde tam burslu olarak yine aynı bölümde tamamladı ve uzmanlığını doğada vakit geçirmenin, doğayla ilişki kurmanın ve yeşil bir eğitim ortamına sahip olmanın öğrencilerin mental iyi oluş düzeyindeki etkisini irdeleyen tezi üzerinden aldı.

2013 senesinden itibaren çeşitli platformlarda, önce gönüllü ve stajyer olarak, daha sonrasında ise profesyonel olarak çalışmaya başladı. Roman çocuklarının psikososyal gelişimine katkıda bulunan bir projede bir sene çalıştı. Pedagojik stajlarını tamamlayıp mezun olduktan sonra iki sene boyunca İstanbul’da özel bir okulda psikolojik danışman olarak çalıştı. Bu kurumda çocuk ve ebeveynlerle, mizaç temelli ebeveynlik, dikkat ve öğrenme, gelişim psikolojisi, zorbalık, teknoloji bağımlılığı, çocukta irade ve sınır eğitimi gibi konularda çalışmalar yaptı. Yüksek lisans eğitimi sırasında, üniversite bünyesinde bir sene boyunca öğretim asistanlığı görevini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz sene, üniversitenin psikolojik danışma ve rehberlik merkezinde, psikolojik danışman olarak, sınav ve gelecek kaygısı, ilişki problemleri, yalnızlık, yeme bozuklukları, depresyon ve anksiyete gibi konularda çalıştı. Güncel olarak çalışmalarını çeşitli vakıf ve dernekler üzerinden gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Farklı platformlardan çeşitli test ve terapi eğitimleri alan Uzman Psikolojik Danışman Zeynep Doğru’nun, psikolojik danışma sürecinde ve yapılandırdığı grup çalışmalarında, en sık başvurduğu ekol ve teknikler; enneagram mizaç modeli, pozitif psikoterapi, sanat terapisi ve çözüm odaklı terapi olarak sıralanabilir.

Psikolojik Danışman Adem, 1997 İstanbul doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik 2020 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında çeşitli vakıf ve bağımsız öğrenci gruplarında gönüllülük faaliyetlerinde bulundu ve stajlar yaptı. Üniversite son sınıftayken yarı zamanlı olarak Ofis Eğitim Kariyer Danışmanlık kurumunda katkı sağladı ve farklı projelerin yanında psikolojik danışman ve eğitim danışmanı olarak çalışmaya başladı. Mezuniyet sonrasında da aynı kurumda tam zamanlı olarak çalışmaya başladı.

Diyetisyen Yıldız, 1982 Samsunda doğdu ve Samsun Anadolu Lisesini bitirdi. 2001-2005 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünü okudu ve tamamladı. 2019’dan bu yana ise İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Çocuk Gelişimi Bölümünü okumaktadır. Evli ve 2 çocuk annesi olan Yıldız, Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Şubesinin üyesidir.

İstanbul doğumlu olan Uzman Doktor Nalan Soydaş Engin, Galatasaray Lisesi mezunudur. 1990,’da İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olmuş, 1998’de Süleyman Demirel Üniversitesinde Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında ihtisasını tamamlamıştır. 2007’de emekli olduktan sonra aynı yıldan itbaren Medipol Sağlık Grubu Özel Nisa Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Başvuru Formu

Paylaş!