“Biz Bize Konuşmalar” serimizin 7. buluşmasında derneğimiz mensupları ve öğrencilerimizle bir araya geldik. Bu buluşmamızda Boğaziçi Üniversitesi Tarih 2004 mezunu, Mavi Marmara gönüllüsü, İHH İnsani Yardım Vakfının kadim araştırma editörlerinden Zehra Kavak’ı ağırladık. Konuşma Türkiye’de insani yardım vakıflarının kurumsallaşma tecrübelerinin paylaşımıyla başladı. Kurumsal büyüme ve gelişmeler her ne kadar profesyonel bir insani yardım ekosistemi oluştursa da, bireysel gönüllülük faaliyetlerinin önemi vurgulandı. Vakıf ve derneklerin yaşadığı kurumsal büyümenin neticesinde daha hususi çalışma alanlarına sahip yeni vakıf ve derneklerin doğuşuna vesile olduklarından bahsedildi.

Konuşmanın devamında Kavak, Avrupa şartlarında ortaya çıkan uluslararası yardım kuruluşlarının sahip olduğu ilkelerin Türkiye’deki yardım kuruluşlarının faaliyet usullerini ve motivasyonlarını tam olarak karşılamadığından ötürü ihlas, şeffaflık, hesap verilebilirlik, emanet gibi ilkelerin kurum bünyesine dahil edildiğini ifade etti. Yardım faaliyetlerinin yanı sıra insani diplomasi yürütmede yumuşak güç olarak sivil toplum örgütlerinin rolüne değinildi. Programın devamında ilham verecek gönüllü başarılarından söz edildi. Katılımcıların da aktif olarak katkı sağladığı programımızda, gönüllülük tecrübelerine dair izlenimler paylaşıldı.

Son olarak da Mavi Marmara gemisine İsrail’in gerçekleştirdiği ani müdahaleyi ve gemiye dair anılarını da paylaşan Kavak, insani diplomasi ve insani yardımın sahadan örnekleri ile alakalı gelen soruları da cevapladı.

“Biz Bize Konuşmalar” serimizin 7. buluşmasında bize eşlik eden Zehra Kavak hanımefendiye ve katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Paylaş!