Gümülcine’den Şahin’e doğru yola çıktık. Şahin ismini, kurucusu ve 1363 yılında Edirne’yi de fetheden Lala Şahin Paşa’dan alıyor. 3 yıl önce Şahin ziyaretimiz ve daha sonraları batı Trakya iftarları ve Şahin’den İstanbul’a gelen çocuklarla perçinlenen BURA-Şahin dostluğu bu gezimizle iyice kuvvetlendi.
Şahin’e vardığımızda tanıdıklarla kucaklaştık, ilk kez gelenler de hemen kaynaştı.
Evlerde edilen kahvaltıların akabinde, Şahin sokaklarında kahvelere uğrayıp, sohbet ettik.
Başkan Yardımcımız Murat Ellialtı, Kütüphane’de yaptığı konuşmada, BURA ile Şahin arasındaki dostluk ve dayanışmaya dikkatleri çekti.
Şahinli gençlerin motor sevgisi; Şahin’de her gencin, hatta çocuğun bir motosikleti var!
Mehmet Emin Aga’nın vefatı ile boşalan İskeçe Müftülüğü’ne seçilen Ahmet Mete’yi tebrik eden Başkan Yardımcımız Murat Ellialtı, kendisine bir çini hediye etti.
Batı Trakya’da Gümülcine ve İskeçe Müftüleri seçimle işbaşına geliyor, şahıs hukukunda (evlenme ve boşanma) şeriatı uyguluyorlar. Batı Trakya, Avrupa Birliği’nde, bu bakımdan şeriatin uygulandığı tek bölge.
Bizlere kısacık gelen 2-3 saatlik sohbette, Boğaziçililer Batı Trakya konusunu bir de Müftümüzden öğrenme şansını yakaladılar.
Heyetimiz İskeçe Müftülüğü girişinde…
Başkan Akkoç, 9 Eylül 2006’da vefat eden, Batı Trakya davası uğruna defalarca hapse giren, mahkemelerde yargılanan Rahmetli Müftümüz Mehmet Emin Aga ile Haziran 2005’teki görüşmesinde.
BURA Başkan Yardımcısı M. Ellialtı Birlik Başkanı Ozan Ahmetoğlu ile
Ziyaretimizde, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, birliği ve çalışmalarını tanıtan bir konuşma yaptı.
İskeçe Türk Birliği Çocuk Korosu
Konuşmaların akabinde, İskeçe Türk Birliği Çocuk Korosu Türkçe şarkılar söyleyerek hepimizi duygulandırdı.
_____________________________________ Ekibimiz de kanunla koroya eşlik etti.
İskeçe Türk Birliği’nde yerel halk kıyafetlerini gösteren tablolar
Birlikte bilgisayar öğrenen çocuklarımız
Frape
Bütün Batı Trakya’da yaygın olan “frape”nin tadına baktık.
Kahve, soğuk süt, dondurma karıştırılarak yapılan frape nefisti.
Gençler frape sefasında
Aile saadeti ?
Çetemiz ? İskeçe Sokaklarında
İskeçe’de Çınar Camii’nde
DEB (Dostluk Eşitlik Parti) Genel Başkanı Dr. Sadık Ahmet, tam da Lozan Anlaşması’nın yıldönümüne denk gelen 24 Temmuz günü, bu arabanın içinde şaibeli bir trafik kazasında vefat etmişti.
İskeçe’den sonra civardaki Türk Köylerini ziyaret ettik ve Kavala’ya gittik…
Şahin ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız:
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin web sitesine ulaşmak için tıklayınız: