Her yıl düzenlediğimiz mezuniyet yemeği programımız bu yıl da Kennedy Lodge’de gerçekleşti. 6 Temmuz Perşembe akşamı Boğaziçi Üniversitesi 156. Dönem mezunları ile keyifli bir ortamı paylaştık.

Programda bu yıl mezun olan öğrencilerimizin yanı sıra, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Tanzanya Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu ve Öğrenci İşleri Dekanı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Umut hocamız gibi önemli isimleri ağırladık.

Program kapsamında hatıra fotoğrafları çektik ve mezun öğrencileri tebrik ettik. Katılımcılar, birbirleriyle keyifli bir şekilde vakit geçirdi ve etkinlikten memnun kaldı.

Tebrik ve selamlama konuşmaları sırasıyla gerçekleşti ve yönetim kurulu üyelerimiz sahnede yerini aldı. Yönetim Kurulu Üyelerimizden Mustafa Yeşilyurt, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, Boğaziçi Üniversitesi’nde sadece akademik çevreyle sınırlı kalmadıklarını, ortak değerleri paylaşmanın bir arada olmayı sağladığını belirtti. Birlikteliğin mezuniyet sonrasında da en büyük destekçi olduğunu vurgulayarak, bu birlikteliğin devam etmesinin önemini vurguladı.

Yönetim Kurulu Üyelerimizden Fatih Çapar, vefa kavramına dikkat çekerek, herkesle karşılaştıkları hayatta vefa duygusunun önemli olduğunu ifade etti. Yarın hayatta karşılaşılan zorluklar ve elde edilen başarılar karşısında kim olduklarını hatırlamaları gerektiğini belirterek, bugün sahip oldukları değerlere karşı vefa göstermeleri gerektiğini vurguladı. Bu vefayı sürdürebilmek için birlikteliklerinin önemine de değindi.

Yönetim Kurulu Üyelerimizden Büşra İpek Avcı, mezunları tebrik ederek birliktelik ve dayanışmaya vurgu yaptı ve mezunları derneğe katkı sunmaya davet etti.

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci İşleri Dekanı Dr. Hasan Umut, üniversiteye dair konuşarak mezunların okula ihtiyaç duyduğunu belirtti. Mezun olduktan sonra da üniversitenin ve derneğin de ziyaret edilerek çalışmalara ortak olunması gerektiğini vurguladı. Üniversitelerin mezunlarıyla güçlendiğini ve mezunların bu güçlenmeye katkı sağlamalarının önemli olduğunu ifade etti.

Tanzanya Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu, hayatın safhalarından birinin okul olduğunu belirterek, Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin artık büyük bir sorumluluk altına girdiklerini vurguladı. Türkiye’nin en büyük zenginliğinin insan kaynağı olduğunu belirterek, mezunların güçlü düşünce ve yeteneklere sahip olmalarının önemine değindi. Aklını zekâtını sivil toplum alanında da kullanmaları gerektiğini ve birlikte olmanın değerini vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, konuşmasına yeni mezunları tebrik ederek başladı. Mezunların artık öğrencilik hayatından sorumluluk hayatına geçtiğini ifade etti. İlahiyatı anlamak üzerine hayatını kurduğunu belirten İnan, her bir bireyin Allah’ın kendisinden ne murat etmiş olabileceğini sorması gerektiğini belirtti. Vefa, mukayese gibi konulara değinerek odaklarını kaybetmemeleri gerektiğini söyledi. İşinin ehli olmanın önemine vurgu yaparak, hayatta salih amel kapısı olmanın gerekliliğini altını çizdi. Mezunlara, yük taşımaya talip olmaları çağrısında bulundu ve Allah’ın kimseye taşıyamayacağından fazlasını yüklemediğini belirtti.

Mezuniyet yemeği programı, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının bir araya gelerek birlik ve beraberliklerini pekiştirdiği bir gece olarak sona erdi.