Her sene Ramazan ayında gerçekleştirilen Geleneksel Batı Trakya ziyareti, İskeçe’de iftar ve Şahinköy’de yapılan sahur ile bu yıl da Ramazan güzelliklerini bir araya getirdi. Dernek üyelerimiz, aileleri ve öğrenci arkadaşlarımızdan oluşan kafilemiz 2 Haziran günü İstanbul’dan yola çıktı. Sıhhatli bir seyahatin ardından önce Gümülcine’ye uğrayan ekibimiz, akşama doğru iftar programımızın yapılacağı  İskeçe kentine ulaştı. Batı Trakya bölgesinden çok sayıda kişinin de katıldığı iftar yemeği, hasretlerin giderilmesine ve güzel tanışıklıklara vesile oldu.

İftar sonrası konuşmalar kısmına geçilirken, programda ilk olarak  Gümülcine Başkonsolosu Sayın Murat Ömeroğlu söz aldı. Batı Trakya’da çözüm bekleyen meselelere değinen Ömeroğlu, soydaşlarımızın ve din kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için verilen destekler için teşekkür etti. Sayın Başkonsolosun ardından katılımcılara hitap eden BURA Yönetim Kurulu Başkanı Oruç Baba İnan, 15 yıl boyunca devam eden Batı Trakya ziyaretlerine değinirken ev sahipliğinden ötürü burada yaşayan dostlarımıza teşekkürlerini iletti. Bu beraberliğin daha güzel birlikteliklere kapı aralamasını temenni eden Oruç Baba İnan’ın ardından Türkiye ve Batı Trakya’dan katılım sağlayan bir çok kişi söz alarak duygu ve düşüncelerini dinleyicilerle paylaştı.

Programda aynı zamanda Batı Trakya Yüksek Tahsillilder Derneği Başkanı Ercan Ahmet, Şahin Köyü Derneği Başkanı Oktay Hoçka, Çınar Derneği Başkanı ve Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Ömer, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Tarım Enstitüsü Başkanı İsmail Molla ve mezunların adına Erkan Ruşen ve İlknur Halil de konuşmalarını gerçekleştirdi.

Yapılan iftarın ardından sahur ve konaklama için ekibimizi ağırlayacak olan Şahinköy’e doğru yola çıkıldı. Şahinköy’de sahura değin süren güzel muhabbet ortamı, herkesin katılım gösterdiği uzun sahur sofralarında da devam etti. Sahur sonrası ziyaretçi ekibimizi evlerinde ağırlayan Şahinköy sakinleri, her zamanki gibi misafirperverliklerini en içten şekilde gösterdi.

Güzel hatıralar ve Batı Trakya’ya dair önemli bilgilerin akıllarda kaldığı Batı Trakya ziyareti, 3 Haziran günü ziyaret ekibimizin İstanbul’a varması ile sona erdi. Katkı sunanlara, katılımcılara, ve Batı Trakya’da ev sahipliğini üstlenen dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Paylaş!