Yükleniyor Etkinlikler
Bu etkinlik geçti.

Suriyeli alim Şeyh Muhammed Ebu’l-Huda El-Yakubî’yi “Refuting Extremism in the Light of Islam” başlıklı bir konferans vermek üzere 3 Ocak Salı günü saat 19.00’da Garanti Kültür Merkezi’nde misafir ediyoruz.

Suriye’deki çatışma ortamıyla birlikte yükselen IŞİD isimli örgütün kendisini İslam’a nispet etmesine karşı birçok yayını ve konuşması bulunan El-Yakubi bu konferansında nefret ve vahşet üzerine kurulu eylemleri İslami bir perspektifle değerlendirecek IŞİD ve benzeri yapıların kendilerini nisbet ettiği dini temellendirmeleri tartışacaktır.

Üniversite dışından katılımlara da açık olan konferans İngilizce gerçekleştirilecek ve tercüme yer almayacaktır.

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi Cengiz Topel Cad. No: 2 Etiler/ Beşiktaş

İlk eğitimini bir İslam alimi olan babasından alan Yakubi İslami İlimler tahsiline erken yaşlarda başlamış birçok islami ilimde icazet almıştır. Arapça, İngilizce ve İsveçce bilen El-Yakubi İngiltere ve İsveç’te birçok konferansa katılmış ve çeşitli dersler vermiştir.

Suriye’de halk ayaklanması başladığı il dönemden itibaren Esed rejimine karşı muhalefetini açıkça belirten El-Yakubi rejimin barışçıl gösterilere karşı gösterdiği saldırgan tavrı eleştirerek Esed rejimini istifaya çağırmıştı. Uluslararası camianın rejimin zulmüne karşı pasif kalmasını da eleştirmiş hem İslam ülkelerini hem de batı ülkelerini Suriye’deki mezalime karşı etkin rol almaya davet etmişti.

Suriye’deki çatışma ortamıyla birlikte yükselen IŞİD isimli örgütün kendisini İslam’a nispet etmesine şiddetle karşı çıkan El-Yakubi IŞİD’in uygulamalarının İslama aykırılığını ilmi delillerle ispat için birçok konuşma yapmış, yazılar yazmış ve “Refuting ISIS” başlığıyla bir de kitap yayınlamıştır.  Dünya’nın en etkili 500 müslümanı arasında görülen El-Yakubi bu görüşlerini BBC ve CNN gibi uluslararası medya organlarında ve birçok uluslararası platformlarda da dile getirmiştir.

Şeyh El-Yakubi İlmi çalışmalarının yanında sivil toplum çalışmaları da yürütmekte özellikle Suriye’ye yönelik insani yardım çalışmaları organize etmektedir.

Go to Top